Участь ТОВ «Ледум» в школі-семінарі «Сучасні аспекти імуногематології і скринінгу донорської крові» під егідою ВГО «Асоціація служби крові України», м.Київ

Участь ТОВ «Ледум» в школі-семінарі «Сучасні аспекти імуногематології і скринінгу донорської крові» під егідою ВГО «Асоціація служби крові України», м.Київ 26.05.2014

Співробітники ТОВ "Ледум" Дедушева І.Г. і Вовк Л.В. взяли участь в школі-семінарі «Сучасні аспекти імуногематології і скринінгу донорської крові» під егідою ВОЗ «Асоціація служби крові України», м.Київ, яка відбулася 23-24 квітня 2014 року в м Київ.

Лікар - лаборант Дедушева І.Г. виступила з доповіддю на тему "Вакуумна система для взяття крові C.D. Rich".

На семінарі були присутні представник МОЗ України Мороз Д.Є., президент "Асоціації служби крові України" Чугрієв В.Н., директори інститутів гематології та трансфузіології (м. Київ) Тимченко А.С., інституту патології крові (м. Львів) Новак В.Л., головні лікарі таких СПК: Житомирська, Вінницька, Біла Церква, Єнакієво, Краматорськ, Луганськ, Рівне, Харків; заст. головних лікарів Дніпропетровської та Ужгородської СПК, зав. лабораторіями і лікарі - лаборанти, разом понад 80 осіб.

Найбільший акцент все доповідачі робили на відсутності адекватної законодавчої бази, відсутності "зворотного зв'язку" між СПК і ЛПУ, таким чином необхідності впровадження системи гемовіджіланс в Україні.

Тема школи - семінару була вкрай актуальна і інформація з доповідей може бути використана для удосконалення законодавчої бази та підвищення ефективності і безпеки в роботі служби крові.

Зі змістом доповіді "Вакуумна система для взяття крові C.D. Rich" можна ознайомитися на нашому сайті в розділі "Статті".